Jak pečovat o vlasy v létě: Tipy a triky pro zdravé a krásné vlasy

Léto je obdobím slunce, pláží a dlouhých dní strávených venku. Ale stejně jako naše pokožka potřebuje v létě extra péči, i naše vlasy jsou vystaveny zvýšené zátěži. Slunce, mořská voda, chlor v bazénech a suchý vítr mohou způsobit, že vlasy ztratí svůj lesk a zdraví. Proto je důležité věnovat jim během letních měsíců zvláštní pozornost. Přinášíme vám několik tipů, jak pečovat o vlasy v létě a udržet je krásné a zdravé.

1. Ochrana před sluncem

Slunce může vlasy vysušovat a oslabovat jejich strukturu. Používání ochranných sprejů s UV filtrem je proto nezbytné. Stejně jako chráníte pokožku opalovacím krémem, měly by vaše vlasy dostat svou dávku ochrany před škodlivými slunečními paprsky. Náš organický šampon a kondicionér obsahují přírodní složky, které poskytují ochranu před UV zářením a zároveň vlasy vyživují.

2. Hydratace je klíčem

V létě je hydratace vlasů stejně důležitá jako hydratace těla. Používejte hydratační šampony a kondicionéry, které obsahují přírodní oleje a extrakty, jež dodávají vlasům vlhkost a lesk. Naše produkty jsou bohaté na aloe vera, kokosový olej a arganový olej, které vlasy hloubkově hydratují a obnovují jejich přirozenou pružnost.

3. Minimalizujte tepelné úpravy

Vysoké teploty a sluneční záření vlasům dávají zabrat samy o sobě, proto je dobré omezit používání fénu, žehličky a kulmy na minimum. Nechte vlasy přirozeně uschnout, nebo používejte chladný vzduch při fénování. Pokud se bez tepelných úprav neobejdete, nezapomeňte na termoochranné přípravky.

4. Pozor na chlor a mořskou vodu

Koupání v bazénu nebo v moři je jedním z nejlepších letních zážitků, ale chlor a sůl mohou vlasy poškodit a vysušit. Před vstupem do bazénu si vlasy opláchněte čistou vodou, aby nasákly co nejméně chloru. Po plavání vždy vlasy důkladně opláchněte a použijte hydratační kondicionér. Naše organické kondicionéry obnoví vlhkost a ochrání vlasy před dalším poškozením.

5. Vlasové masky a oleje

Jednou týdně dopřejte svým vlasům hloubkovou regeneraci v podobě vlasové masky nebo olejového zábalu. Naše přírodní vlasové masky s obsahem bambuckého másla a medu vlasy vyživí a posílí. Olejové zábaly z arganového nebo kokosového oleje dodají vlasům lesk a zdravý vzhled.

6. Správná výživa

Zdraví vlasů začíná zevnitř. Strava bohatá na vitamíny A, C, D a E, omega-3 mastné kyseliny a bílkoviny podpoří růst a sílu vlasů. Pijte hodně vody a zařaďte do jídelníčku potraviny jako avokádo, losos, ořechy, semínka a zelenou zeleninu.

7. Pravidelné stříhání

Pravidelné zastřihování konečků pomůže předcházet třepení a lámání vlasů. I když se vám zdá, že chcete nechat vlasy růst, pravidelné zastřihování jim pomůže zůstat zdravé a silné.

Péče o vlasy v létě vyžaduje trochu více pozornosti, ale výsledky stojí za to. S našimi organickými produkty pro péči o vlasy si můžete být jisti, že poskytujete svým vlasům tu nejlepší možnou péči. Navštivte náš eshop a objevte širokou škálu přírodních šamponů, kondicionérů a pečujících přípravků, které vaše vlasy ochrání a vyživí během letních měsíců.

Přejeme vám krásné léto plné slunečních dní a zdravých, lesklých vlasů!

Vyzkoušejte naše produkty:

Navštivte náš eshop a dopřejte svým vlasům přírodní péči, kterou si zaslouží.

NajduZboží.cz